Ondernemersweekend Sjenkels - Arsenaal Hotel Delft

Ondernemersweekend

Eind november heeft er een ondernemersweekend plaatsgevonden met het hoofdkantoor en alle ondernemers van Sjenkels. Op zondag 27 november en maandag 28 november waren wij bij elkaar in een historisch en monumentaal gebouw: het Arsenaal Hotel.

Dit bijzondere gebouw heeft sinds 1600 verschillende functies gehad. Naast dat het rond 1600 een opslagplaats was voor oorlogsgereedschap, zoals kanonnen, kogels en vuurwapens, was het 200 jaar later een pakhuis voor Oost-Indische producten. Hierna werd het een tuighuis voor ‘foute Nederlanders’, maar al snel hierna, in 1948, sloot ook het tuighuis de deuren en werd het klaargemaakt voor de toekomst. Tot 2013 is het een legermuseum geweest en daarna het mooie Arsenaal Hotel. De perfecte plek voor een inspirerende meeting met ons team, in Delft, waar het allemaal begonnen is.

Op zondag hebben wij een terugblik gedaan op de afgelopen 6 maanden en wat er is veranderd sinds de vorige samenkomst. Zo zijn we met 3 kapsalons gegroeid naar 17 Sjenkels salons in totaal en is er ruimte gemaakt voor nieuwe kernwaarden en een nieuwe bedrijfscultuur waarin we ‘buttom up’ en taakvolwassen werken met veel eigen verantwoordelijkheid. Ook zijn we in bijna alle salons live met ons nieuwe boekings- en kassasystemen. Als laatst zijn er stappen gemaakt om van Sjenkels een aantrekkelijke werkgever te maken voor nieuw personeel.

Na de heerlijke lunch in het Arsenaal Hotel hebben we tijdens het tweede deel van de dag naar de toekomst gekeken en nieuwe doelen gesteld. Daarnaast hebben we onszelf ook nog creatief uitgedaagd met een kleurkennistest en een praktijktraining voor het knippen van een bob. We hebben de dag met z’n allen lekker en gezellig afgesloten bij Loetje.

Maandag stond in het teken van leiderschap en kregen we een hele interessante trainingen van onze partner Thierry Maes en een collega uit het vak. Het ging over gedrag bij verandering, timemanagement en feedback geven aan elkaar. Na een lunchbreak bij Bar Sil werden we verdeeld over 2 groepen om te oefenen en daadwerkelijk gesprekken te voeren met elkaar. Heel interessant en direct toepasbaar in de salon.

Het waren een inspirerende dagen, we hebben veel geleerd en het bracht ons dichter bij elkaar. Wij zijn klaar voor 2023! Alvast hele fijn feestdagen iedereen!