Nieuw bij Sjenkels: System Professional Solar

21 juni is het officieel zomer! Om het haar te beschermen tegen schadelijke, zomerse elementen en om de persoonlijke EnergyCode™ nog completer te maken is de nieuwe System Professional Solar lijn ontwikkeld.

Waarom is het belangrijk om je haar te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van zonlicht?

In de zomer worden haar en hoofdhuid blootgesteld aan elementen die de haarvezels beschadigen en kleur doen vervagen. UV-straling vervaagt zowel het natuurlijke als het gekleurde haar. Het reageert van binnenuit het haar met vrije radicalen en veroorzaakt zo beschadiging. Zout water verwijdert lipiden uit het haar. Lipiden zijn het cement die de bouwstenen van keratine met elkaar verbinden en zorgen voor de flexibiliteit van de schubben laag. Chloorwater kan kleur vervagen en het haar poreus en breekbaar maken omdat het de natuurlijke oliën uit het haar verwijdert.

De nieuwe System Professional Solar lijn bevat het Helioguard Complex. Deze samenstelling van UV-filters, avocado-olie en katonische polymeren zorgt ervoor dat je haar beschermd en gevoed wordt bij je outdoor activiteiten. Vervolgens zorgt het HelioRestore complex bestaande uit glycerine, kationische polymeren, aminozuur histidine en dl-panthenol dat restanten zonnebrandmiddel, zout en choorwater uit het haar en van de huid worden verwijderd en de vochtbalans van het haar wordt gereconstrueerd en hersteld.

De Solar lijn werkt in synergie met alle System Professional producten en de waterbestendige formules zorgen voor de perfecte bescherming tijdens de zomer.